Man juckade omkull träd.

I fredags kunde man läsa i gratistidningen .se följande artikel.

En kvinna blev utsatt för en man som sprang runt och juckade mot träd vid hennes hus i Segeltorp på torsdagen.

Vid 13-tiden på eftermiddagen ringde kvinnan polisen och vittnade om att mannen sprang runt bakom hennes hus och gömde sig bakom träd. Det visade sig att han enligt anmälaren hoppade runt och juckade mot träd. Så våldsamt att ett av träden nästan föll över kvinnan. Mannen juckade så våldsamt mot trädet att det föll till marken och kvinnan var då nära att bli träffad. Enligt Stockholmspolisen är det oklart hur stort trädet var. Det finns enligt Södertörnspolisen inte någon misstänkt för juckandet.

Snacka om att den killen behöver en flickvän eller en hobby.

Dagens mest onödiga!

I somras sa jag upp mitt abonnemang med bradbandsbolaget. Vilket gick smidigt, men idag fick jag kanske den mest onödiga grejen av dem. Tydligen var jag skyldig dem lite pengar så därför fick jag en räkning på 1 krona. HALLÅ 1 krona. Måste ha kostat mer att skicka ut räkningen än vad de får tillbaka av mig. Men jag ska betala min krona och hoppas att det inte sabbar min månadsbudget helt...

När ska man börja satsa på skolan?

Tror inte någon har missat att jag jobbar som lärare, och ni som inte visste det får veta det nu. Jag trivs med jobbet och kommer inte sluta som lärare på många år. Tycker vi i sverige har en bra skola med bra lärare och bra elever. Det vi inte har i sverige är politiker som vill satsa på och göra skolan bättre.

Jag har hittills under min karriär som lärare jobbat på två skolor, men har även erfarnhet av att gå i skolan själv. Det som alla dessa skolor har gemensamt är att det alltid har saknats pengar. När det handlar om inköp av material, lärarlöner och dylikt har alltid svaret varit likadan "Vi skulle vilja göra något men det finns inga pengar". Jag undrar varför det aldrig finns pengar i de svenska skolorna. Varför har aldrig skolor råd att göra någonting. Det är inte så att vi spenderar jätte mycket pengar på ett läsår. På en skola spenderar lärarna pengar på det vi tycker är nödvändigt. Det kan vara saker som pennor, böcker, sudd och annat material som är nödvändigt för en skola. Men pengarna räcker inte ens till det. På de två skolorna jag varit på har man inte haft råd att köpa SO eller NO böcker till alla elever. Eleverna får 2 pennor per termin som ska räcka. Tänk er att du under 4 månader måste få 2 blyertspennor att räcka, det är inte så lätt som det låter.

Nu vill jag inte påstå att den ekonomiska krisen är värst på skolan. Finns säkert många andra arbetsplatser som har det värre. Men samtidigt som man på skolan får höra att det inte finns några pengar läser man i tidningen om politiker som lyfter miljonbelopp i lön varje år. Jag har alltid undrat varför en politiker måste tjäna så mycket pengar. Vad jag vet så får man som politiker väldigt mycket gratis. Alla resor som de gör är gratis, alla middagar de går på är gratis och vad jag vet så bor stadsministern gratis i en lyxvåning mitt i stan. Eller han bor inte gratis, det är vi skattebetalare som betalar hyran. Politikerna säger att det är upp till oss lärare att göra skolan bättre, men jag undrar om inte det är upp till dem. Tänk om alla politiker skulle gå ner på en lärarlön och sedan satsa de pengar som blir över på skolan och sjukvården. Skulle bli mycket pengar.

Gillar inte vår nya regering, men har fått acceptera att vi är fast med dem i tre år till. Visst den nya regeringen har gjort så vi lärare får ta av elever mobilerna och mp3 spelare som stör lektionerna. Det är om något ett steg i rätt riktning, men det behövs mer. Det behövs pengar.

Idag är det en strid om eleverna i sverige. Friskolor med bolag som sponsorer ploppar upp överallt och tar elever från kommunala skolor. Detta innebär att kommunala skolor får mindre och mindre pengar eftersom varje elev kommer med en skolpeng som är enda intäkten som en skola har. Fortsätter det såhär kommer det inte finnas några kommunala skolor kvar och då tror jag sveriges skolsystem kommer likna det som finns i USA. Bra kunskap kommer bli en klassfråga, något som moderaterna skulle älska. Så vill vi få en jämnställd skola där alla får samma möjlighet till en bra utbildning behöver de kommunala skolorna pengar. Skolan jag jobbar på kommer med stor sannolikhet att bryta sig fri från kommunen och bli en friskola. Anledningen

Som jag sa tycker jag att vi har en bra skola i sverige. Men den kommer att bli sämre om inte politikerna börjar satsa lite pengar på den. Vid nästa val förväntar jag mig att höra båda sidor att säga att de ska satsa på skolan ( det gör de alltid). Blir spännande att se om de som vinner verkligen gör det.


När blir man för gammal för kiss och bajs?

När man är liten är man i den så kallade kiss och bajsåldern. Då är det helt okej att säga kiss och bajs i tid och otid. Nämner nån annan ordet bajs ligger man som 4 åring på golvet och vrider sig i skratt. Som lite kan man även gå fram till nån och helt oskyldigt säga till den "hej du luktar bajs, HAHAHAHAHAHA" och ingen blir arg.

Än idag kan jag tycka det är skoj med kiss och bajs humor. Inte så att jag ramlar av stolen när någon säger ordet bajs, men gör man det på rätt sätt så är det roligt. Minns tillbaka på en dag när jag och två polare satt och fikade. Min vän Daniel lärde oss andra då leken då man lägger in ordet bajs i en filmtitel. Titlar som Sagan om bajset, Dödligt bajs och Alla älskar bajs skapades den dagen. Vi skrattade så att tårarna sprutade. Har lite så här i efter hand funderat över om det var så rolig eller om skrattet mest berodde på att vi jobbat hela dagen och alla var mer eller mindre trötta.

Men jag tror aldrig man blir för gammal för kiss och bajs humor. Det ända som ändras är sättet man skrattar åt skämten. Saknar nästan tiden när man som liten nästan skratta sig till döds bara genom att höra ordet bajs.

image40

Snart höstlov

Tiden går fort. Jag vet det är en extrem klysha men man kan bara konstatera det. Kändes som jag nyss började ett nytt jobb här i sthlm och snart har halva terminen gått. Hösten har kommit och vädret är mer ostabilt än vanligt. På lovet blir dett åka en trip upp till piteå och besäka nära och kära.

Det var planerat att bli den enda resan upp till Piteå innan det långa jullovet. Men blir en till sväng upp till norr den 19 okt då jag ska upp och gå på min morfars begravning. Visst det är tråkigt att morfar har dött, men han har varit sjuk en längre tid och såhär på slutet har inte hans liv varit en enda väntan på att få vila. Han fick somna in lugnt och stilla utan de smärtor som har plågat han den sista tiden. Det gör att man kan vara glad att han äntligen får vila och hoppas han kommit till ett bättre ställe nu. Samtidigt har jag i mitt liv haft tur eftersom detta är den första begravningen som jag varit på. Inte alla som har den turen.

Trotts att det blir en kort visit uppe i Piteå ska det bli kul att stros lite på stan och träffa alla trevliga människor som fortfarande bor där uppe.

Så är ni i Piteå mellan 19-21 okt, håll ögonen öppna om ni ser en lång grabb strosa på stan. Stor sannolikhet att det är jag.


Hiss och diss lista 3

Har varit en stor efterfrågan efter en ny hiss och diss lista. Så här kommer den.

Diss

5. Att ingen frågar efter en ny lista
4. Pulvermos
3. Höstmörkret
2. Killtoan på krogen
1. Trötthet

Hiss

5. Sovmorgon
4. Solna centrum
3. Vänner och bekanta
2. Hemresa inom kort
1. Plannja Basket


RSS 2.0