4 år sedan USA resan!

Snart är det 4 år sedan jag och 4 goda vänner tog flyget över atlanten till det stora landet i väster. Vi skulle dit för att göra vår slutpraktik på Hollywood Schoolhouse. Känns lite som det var igår. Resan över gick bra, men man lärde sig snabbt att det inte var någon idé att lägga ner passet i väskan eftersom de kollade det stup i kvarten. När vi kom fram så gick jag och Mikke enkelt genom passkontrollen medan de andra tre fick svara på frågor om vad de skulle göra i landet och hur mycket pengar de hade med sig. Micke fick även kommentaren efter att han meddelat att han hade 8000 dollar med dig att spendera "Spend your money wisely". Dock gjorde jag misstaget och lät Linda köra min väska på en vagn. Plötsligt blir vi stannade och en tullperson vill söka igenom den och se om vi smugglat in något, och när jag säger smugglat in något så snackar vi inte vapen, knark eller dylikt, utan mat.

Min väska var iaf clean och vi kunde gå vidare. På planet hade det serverats gratis alkohol men eftersom vi skulle bli mötta av skolans rektorer på flygplatsen hade vi nöjt oss med att dricka en var. Första kvällen var spännande,. Vi käkade på Burger King vilket inte var någon höjdare eftersom de i kassan talade noll engelska och ingen av oss snackade spanska. Men fetre lite pekande och viftande fick vi det vi ville ha. Vi fick oxå lära oss att ta supersize är som att äta för en hel familj.

Bästa matminnet kom när vi dag två på morgonen skulle leta efter ett ställe att käka frukost. Vi letade och letade och letade. Till slut gav vi upp och gick till ett mackställe som låg rätt nära där vi bodde. Stället hette Quiznoz (stavningsminnet är lite off). Jag måste här med säga att det var kanske den godaste mackan jag ätit i hela mitt liv. Det smälte i munnen för vatje tugga jag tog och när jag svalde var det som en lite orgasm i magen. Så här i efterhand kan jag fortfarande känna smaken av mackan och längtar så efter att få äta en sån igen.

Vi fick uppleva mycket under våra 2 månader i LA. Vi fick vara med om rättegångar (satt i jurynstolarna och kollade på när andra fick sin dom), åka med polisen, se VM final i fotboll, vara och se live tv spelas in, träffa kändisar, shoppa mycket skit, åka extremt många berg och dal banor och mycket mycket mer.

De två sista veckorna vi spenderade i USA åkte vi ut på en road trip. Första dagen skulle vi åka till Grand Canyon vilket gick helt fel fritt. Det är väldigt lätt att hitta vägen i USA eftersom alla vägar är bra utmärkta. Tog väl runt 9 timmar att ta sig till Grand Canyon. Där sov vi i bilen och vaknade upp nästan morgon 05.30 för att se soluppgången. Det var minusgrader och alla vi frös som bara den. Hade tidigare spenderat resan i plus 30 så ni förstår kontrasterna. Efter det bar det av mot Las vegas. På den strcäkan som oxå tog drygt 9 timmar hann vi med Hoover Damm och att bli stoppade av polisen. Vi körde 160 på 90 väg, vi kom undan med en varning.

Vegas var skoj men vi var trötta och sov bort mycket av tiden. Men vi hann spela lite och se på alla ljusen. Sen avsluta vi vår road trip i sna francisco som var en mysig stad.Bild 1: Basketspelare i solnedgången Venice Beach
Bild 2: Micke bakom en palm
Bild 3: Kollar busstiderna, rätt onödigt eftersom de strejkade just dåBild 4: Strandbus
Bild 5: Ett av alla hotellen i LV
Bild 6: Grand CanyonBild 7: Erika och jag värmer varandra vid Canyon
Bild 8: VM final Sverige-Tyskland
Bild 9: Vårt hostel där vi bodde första 2 veckornaBild 10: Laker girls
Bild 11: Capitol records
Bild 12: Kids på skolan under halloween, han längst till väsnter är Bob Marleys barnbarn
 Bild 13: Jag och Micke vid Hoover Dam
Bild 14: Rodeo Drive
Bild 15: Mitch Buccanan???Bild 16: Jag med hela världen i min hand
Bild 17: Jag gör the running man
Bild 18: Skolan vi besökte
Bild 19: Jag lite sminkad
Bild 20: Hollywood Highland, köpcenter
Bild 21: Utanför universal studios
Bild 22: Jamie vår room-mate
Bild 23: Ray vår room-mate
Bild 24: Erika i ett av klassrummen på skolan
Bild 25: Hoover dam
Bild 26: Micke kör dressman looken
Bild 27: Mikke pumpar!

En fundering kring Prison Break!

Jag måste erkänna att jag gillar serier, och numera är tisdagarna heliga i och med premiären av både prison break och heroes. Satt ikväll och kollade båda serierna och kunde bara konstatera att de båda kommer bli välkomna sällskap i höstmörkret.

Men har bara en undran om prison break. Michael som är hjärnan bakom allt när ska hans hår bli längre? Han satt i första fängelset ett tag hade samma korta hår där hela tiden. Okej jag kan förstå att han kan raka sig där. Men sen var han på flykt. Tog han verkligen sig tid att raka håret då? Och nu sitter han i ett fängelse utan vakter. Kommer han verkligen ha tid att raka håret då. Nu kanske han har en konstigt sjukdom som gör att håret inte växer, men ändå. För att jag verkligen ska få full trovärdighet för serien så vill jag se en hockeyfrilla på Michael vid halvsäsongsavslutningen!

En månad kvar!

Om en månad hoppar jag på ett plan och åker hem till norrbotten. Ska faktiskt bli kul att komma hem en vända och träffa alla polare där hemma. Jag trivs iof bra här nere och livet rullar på. Men det är alltid lite speciellt med den staden man växte upp i. Ska även bli kul att spana in den nya gallerian om den är så speciell.

Så vi ses i Piteå v.44 (för er som inte lever ert liv efter veckor så är det i slutet av okt)

Hösten?

Det är slutet av september och hösten står runt hörnet, eller har den kommit. Jag har rätt dålig koll på just hösten. Vinter och sommar är rätt enkla årstider att hålla reda på. Under vintern ligger tempen under noll grader och man får klä på sig lite mer kläder. På sommaren ligger tempen på över iaf 15 grader och man får klä av sig de tjocka kläderna man bar under vintern.

Men i skrivandets stund (har alltid velat använda det uttrycket) sitter jag i sthlm. Tror iaf att det är höst men när jag kollar ut genom fönstret lyser solen och det är 20 grader. Det är vad vi från de norra delarna av landet skulle kalla sommar.

Kommer bli en annorlunda höst och vinter. Hade man bott kvar i Luleå hade man vaknat varje morgon på hösten och kollat om första snön hade fallit. Men det lär jag inte göra här nere. Tror och har hört att de inte har så mycket snö, det är mest slask. Låter lite deprimerande. Jag är iof inte något stor älskare av snö, men det fyller sitt syfte och har man valt att bo i Sverige har man på något sätt kommit överens med tanke på att det faktiskt snöar och är kallt i landet. Man har faktiskt kommit upp i den åldern där man själv kan bestämma om man vill stanna i landet eller inte. Jag verkar ha gjort mitt beslut att stanna, fast ibland drömmer man sig bort till lite mer exotiska ställen.

Men som sagt solen skiner ute och jag går från jobbet i t-shirt. Det känns inte alls som höst för mig.

Hiss och diss lista 2

Diss.

5. Inga lediga lägenheter i sthlm
4. Folk som inte tvättar händerna efter toabesök
3. Matställen som inte tar kort
2. Dyra pendeltågspriser
1. Moderaterna

Hiss

5. Solen
4. Promenaden till jobbet
3. Sumpan
2. Alla glada polare som bor kvar i piteå
1. Starten för alla tv-serier

(Märkte just att mina lista handlar mycket om sthlm, hmmm)


Arbetsskadad!

Många yrken har sina arbetsskador. Roligast bland dem tycker jag musarm låter, mest för att det är så dirty. Men det var egentligen inte det jag ville ta upp. Jag har just nu upptäck den onda arbetsskadan man kan få som lärare. Har råkat ut för den två gånger på en vecka och fortsätter detta så sjukskriver jag mig...

Jag vet nu undrar alla hur har jag skadad mig (eller så bryr sig ingen). Men "paper cuts" är fan inte att leka med. Speciellt inte när de hamnar mellan fingrarna. Blöder inte så mycket, men det svider. Så vill ni undvika arbetsskadan "paper cuts" bli då inte lärare....

Piteås nya galleria mötts av skratt!

Nämnde för mina elever att snart var det dags för en stor dag i Piteå. De blev nyfikna och undra vad det var. Jag sa stolt att den nya gallerian skulle öppna, den andra i stan. De skrattade gott och länge!

Sthlm, nya Piteå???

Livet i sthlm fortsätter sin gila gång. Dagar fyllda med arbete och många skratt i peronalrummet avlöser varandra. Måste säga att jag verkligen trivs på mitt nya jobb. Ungarna sköter sig bra och mina kollegor är verkligen trevliga. Som vanligt var vi ute och tog en öl på fredag efter jobbet. Efter det drog jag och min kollega micke hem till honom och tog oss några groggar. Verkar som att groggen är väldigt vanlig här nere i sthlm. Hemma hade man tagit sig en öl. Dock kom vi fram till att man aldrig ska blanda en grogg på gammalt virke, mycket sprit smak i den.

Efter lite groggande så mötte vi upp två andra kollegor på stan och drog till ett ställe som hette golden hits. Ett mycket trevligt ställe måste jag säga. Där spelade de schlagermusik på ena dansgolvet och 80-tals musik på det andra. Jag vandrade mellan de två olika. Många öl dracks ute och sen promenerade vi i gänget till ett kebabställe där vi avnjöt en god nattmåltid.

Fast på vägen till maten upptäckte jag att mon sociala sida kan vara farlig för mig i sthlm. Jag gick och pratade med ett annat gäng bakom mina kollegor, och när jag sa hej hej till det gänget märkte jag att mitt gäng var som bortblåsta. Jag titta runt några gånger och märkte att jag var helt ensam. OMFG! tänkte jag och tog snabbt upp telefonen och ringde micke. På tredje försöket svarade han. Men när han frågade var jag var så svarade jag ärligt "jag har inte en jävla aning om var jag är, jag står typ på olofs Palmes gata" han frågade då "åt vilket håll från där du står är sveavägen" mit svar var då "??????????". Men som tur var visade det sig att de bara var runt hörnet.

Sen nu i veckan var Ola på snabb besök. På vår tur genom sthlm city lyckades vi under loppet av 1 timme träffa 3 stycken pitebor. Erik Karlsson först, sen Renis och sist Jim Ström. Hur stor sannolikhet är det att man gör det. Tror att hela Piteå har flytt till sthlm eller är det bara de vettiga kvar i stan?

Är amerikaner dumma?

Har funderat ett tag nu på amerikaner är dumma. Många klagar på att Bush vann valet 2000 genom att fuska. Men ingen nämner något om att de valde om han år 2004. Om han nu var så dålig förut varför rösta på honom igen? Kom igen ni alla amerikaner sluta klaga på bush, ni röstde på honom. Jag kan klaga hur mycket jag vill för jag röstade inte på en man som varken är smartare eller snyggare än mig. Hur kan man ha en ledare som är så dum som han?

Hiss och diss lista 1

Mina fem hissar

5. Bra kollegor
4. Helg (sovmorgon)
3. En kall öl på en fredag.
2. Piteå (ett pitehjärta slutar aldrig slå)
1. Bra vänner.

Mina dissar

5. Regn på hösten
4. Pensionärer som e sega vid kassan
3. Moderaterna
2. De i idol som bara vill synas på TV
1. Kostymnissar som inte stannar vid övergångsställen (stanna bilen FFS jag vill fram)

Vad är föräldrarnas ansvar?

Som lärare har man många ansvarsområden på skolan. Ett av dem är att fostra eleverna. Det har dock börjat bli mer och mer så att vi som lärare även uppfostrar eleverna. Många föräldrar tar inget ansvar för vad deras barn gör och kommentaren "det skulle aldrig min son/dotter göra" är allt för vanlig.

Detta inlägg kom till mig när jag läste i tidningen att de som styr sverige tänkt satsa pengar på skolan. Bra tänkte jag, tills jag läste vad pengarna skulle gå till. De skulle gå till att lära barnen att simma!

Visst jag kan hålla med om att barnen ska lära sig simma. Vi är ett land med mycket sjöar och vattendrag och självklart är det då livsviktigt att kunna simma när man vill bada på sommaren. Men är det verkligen skolans uppdrag att lära dem det när vi inte har råd att köpa böcker till alla elever. På den skolan jag jobbar nu får eleverna en penna per termin, sen får de köpa egna om de vill skriva mer än vad en penna räcker. I år 6 har inte de några böcker i engelska för att skolan inte har råd att köpa in några. Så vi lärare har skapat böcker till dem.

Jag minns när jag var liten så lärde min pappa mig att simma. Vi for ofta till badhuset där han visade mig hur man skulle göra och sakta men säkert gjorde jag framsteg. Jag förstår att många föräldrar har det stressigt och mycket på jobbet. Men seriöst finns det verkligen något som är viktigare än sina egna barn? Jag tycker att lära barnen simma är något föräldrarna ska göra. Lära barnen kunskaper som ska hjälpa dem i deras framtida liv och yrkesliv det är det vi lärare ska göra.

Kanske ni inte håller med mig om detta, men det är iaf min åsikt.

Svenska översättningar *HAHAHAHA*

Såg filmen "Super bad" nyss. Tyckte den var rolig, men inte lika rolig som den svenska titeln på filmen. Sätt dig ner och håll i dig i något, för de väldigt finurliga översättarna här i Sverige har döpt den till "Supersugen", HAHAHAHAHAHAHAHA, var får de allt i från.

Jag säger låt de engelska titlarna vara kvar. Varför ska vi översätta en filmtitel som bara vuxna ska se till svenska?

Pannkaka eller plättar???

Den eviga kampen går vidare. Heter det pannkaka eller plättar?? Då pratar jag inte om den som görs i ugnen för det kallar alla för pannkaka (ungspannkaka nere i söder) utan de som görs i stekpannan. Här nere så kallar man det för pannkaka medan vi i norr säger plättar.

Denna förvirring fick jag själv uppleva när jag gick till maten för att käka pannkaka. Vi som gått skola i piteå vet att när skolan serverar pannkaka så får man fett tjocka bitar som innehåller mycket deg. Här serverades plättar. Jag tänkte i protest slänga lite plättar i taket och skrika "Plättor rules pannkaka suger". Men jag sket i det och åt mina "pannkakor", de smakade faktiskt helt okej...

Länge leve plättan!!!

Varför blir alltid mina bananer bruna?

Snyfft, varför blir alltid min stackars bananer så bruna så snabbt? Två dar gamla bananer är fett bruna och äckliga. Jag kröver svar från chicita!!!!

Kortvaror eller kåtvaror?

Ica reklamen har rullat på i fler år nu. Det är först nu jag tänk på att Paul Tilly som har varit med från början är smålänning och kan inte säga bokstaven R. Det betyder att han när han ska säga ordet "kortvaror" säger något som mer liknar "kåtvaror". Min fråga nu är vad på Ica räknas som "kåtvaror"?

Vad har egentligen hänt???

Har inte skrivit ett inlägg nu på ett tag, mest för att jag funderat om det har hänt så mycket speciella grejjer. Det jag iaf kan konstatera som nybliven sthlmare är att de är väldigt intresserade av trafiken här i sthlm. Både på morgon nyheterna och på radio berättar de om trafiksituationen i stan. Fast iof är det lite mer bilar i farten här på mornarna än vad det var i Luleå, Fast köerna kunde bli rätt långa där med. Känner mig lite delaktig till dessa köer när jag varje morgon promenerar till jobbet. Då ska jag ta mig förbi en rodell med ett stoppljus. Så klart trycker jag på det och vandrar när det blir grönt. Får då en lite känsla av ondar blickar på mig av stressade sthlmare. I min lilla elaka hjärna tänker jag då "got you bitches".

Annars har jobbet rullat på som vanligt. Har börjat komma in mer och mer på skolan. Schyssta kollegor och fina kids, så jag har lite att klaga på. Sen måste jag återigen hylla fredagsölen som är ett trevligt sätt att avsluta en arbetsvecka på. Denna fredag drog vi efter ölen vidare till Micke på jobbet för att festa vidare lite. Från början var vi bara grabbar som drack lite drinkar och snackade skit. Sen joinade några av de kvinnliga lärarna gänget. Dock var det bara jag och Micke som var män nog att dra vidare ut på krogen. Vi gick till ett ställe som hette Engelen, ett najs ställe som kanske hade lite hög ålder för mig. Men skönt att bara sitta och hänga med polarna och träffa nya sköna människor.

Vill bara avsluta med att snart börjar heroes andra säsongen... Vad ni än gör missa inte det!!!!

Mitt liv som idol.

Nu när idol har dragit igång så funderar man ju lite själv hur långt man skulle gå i den tävligen. Själv tror jag att jag inte skulle ta mig förbi audition, men med lite tur skulle jag nog kunna charma Kirtshi och Daniel (han verkar lite smågay) för att kanske komma till slutaudition.

Jag har ju märkt efter att ha spanat in några filmklipp som tahits när jag sjungit singstar att jag är en talang utan dess like, men det är singstar det.

Tror dock att jag skulle få många röster från den äldre publiken som skulle sympatisera med mig för att jag sjöng så kasst. Sen skulle jag klämma fram en tår varje gång juryn dissade mig, en tår som skulle söka sig rätt in i hjärtat på alla farmödrar och morfäder.

Så summan av allt detta är nog att jag skulle lika gärna kunna åka ut direkt i idol eller med en lite gnutta tur, lite mutor (kanske lite i natura) och flera liter tårar skulle jag kunna stå på scen och ta emot jublet som sveriges nästa idol.

Ses på tv4 2008 då svaret kommer...

Ej för känsliga läsare!

Har på senare tid börjat fundera på vad jag äter. Inte för att jag äter onyttigt direkt, utan för att jag alltid är lika imponerad av mig själv när jag kollar ner i toastolen innan jag ska spola. Storleken på det som ligger i den och ska just spolas ner har varit extremt maffigt den senaste tiden. Ibland blir jag lite rädd att toan inte ska kunna spola ner den. Men som sagt jag är mest imponerad av mig själv.

Storleken har betydelse.....


En full vecka!

Gisses vad mycket man kan hinna med på en vecka. Det är nästan som om man inte hunnit med att slappa och då är det riktigt oroväckande på något sätt. Men så klart är jag ju the king of slap (hmmm lät mysko) så jag lyckades i alla fall. Veckan rivstartade iaf med att vi på vår enhet på skolan drog med oss alla elever ut på camping. Nu vet jag vad ni tänker "camping med ungar från sthlm kan inte gå bra". Men jag måste säga att de gick bra. Dock fick man några frågor före som man inte skulle fått i Luleå. Att svara på frågan om vi ska tälta ute är rätt självklar men inte för just den eleven. Sen kom dagen D och vi skulle bege oss ut i den stora skogen. Fast skog och skog vet jag inte. Vi tog pendeln till järfälla och åkte med buss vidare till ängsjön där vi slog upp tält mm. Allt flöt på bra och alla skötte sig bra, dock hade vi lite otur att vädret just denna dag slagit om från drygt 15 grader på kvällen till numera 5 grader. Eleverna var inte riktigt beredda på detta och det blev en kall natt för de flesta. Själv sov jag rätt bra i tältet i min nyinköpta sovsäck (måste återigen hylla ICA Maxi som fanimej har allt). Caknade på morgonen efter lite frusen men helt okej pigg.

Sen rullade veckan på med vanliga lektioner och avslutades med en öl på hotellet på fredagen. På lördagen drog jag till Uppsala för att hänga med mighty mike (ett nytt namn jag testar). Vi var först och kollade när Danne hade shoot fighting uppvisning för att sedan åka hem till mike för att knäcka första ölen. Senare på kvällen gick resan vidare till Flustret där vi fortsatte dricka öl och sambooka (stavning?). Blev kanske lite för mycket av det goda men skoj hade man. I vanlig ordning lyckades jag hitta en massa nya polare ute och även en gammal polare dök upp. För i jackkön stod ingen mer än Jonas från luleå numera Sundsvall. Efter en dyr och blöt natt på flustret blev det hemfärd till Mike där jag slocknade på soffan och mike somnade på madrassen som jag skulle ha sovit på. Det är inte alltid det blir som man planerat.

Senare på söndag bar det hem till sumpan igen, lite segare och med lite måndagsångest mest för att jag börjar så tidigt på måndagar. Men såhär in hinsight gick måndagen mycket bra.

Måste dra en funderare nu om det hänt nått riktigt roligt. Har inte sett så många kändisar än och är lite besviken över det. Har börjat misstänka att det inte bor så många kändisar här ute i sumpan, kanske måste jag bege mig down town lite för att spana in dem.

Det var en gång ett tält
det stod på ett stort fält
Där bodde en man vid namn Tage
han hade en mycket stor mage
En dag åt han soppa
efter det fick han aldrig doppa

RSS 2.0