På väg in i vuxenlivet

Har varit borta ett tag från bloggandet detta mest för jag har haft så otroligt mycket att fixa och trixa med. Framför allt har jag fixat med allt nu när jag ÄNTLIGEn köpt en lägenhet u sthlm. Nu blir jag inte bara lite vuxnare utan även en större del av sthlm. Lägenheten som jag köpt ligger i Huvudsta som är del av Solna. Läget är perfekt när det är 10 min gångväg från jobbet, 2 min till tunnelbanan och sen kan man gå in till stan om man orkar och vädret tillåter (tar kanske max 45 min). Som sagt är mycket nöjd med det. Lägenheten är på 36 kvm och är en etta med sovalkov. Sängen kan jag smidigt dölja med ett tyg som jag tänker hänga upp. Ni kanske undrar vad jag fick ge för denna lilla pärla, jo det blev bara 1 miljon. Jag vet det låter sjukt att bara säga en miljon men i sthlm och framfört allt solna så är det nästan småpotatis. Solna är ett mycket populärt område och jag hade räknat med att spendera minst 300 000 mer på en lägenhet där. De jag kollat på tidigare har hamnat på den summa eller till och med mer. Så jag är mycket nöjd och mina vänner och kollegor säger att jag har gjort ett kap, så jag får lite på dem.

Jag flyttar in den 3 okt vilket är sweet att inte behöva vänta för länge. Ska se hur jag fixar med flytten eftersom jag har en hel del grejjer att ta med. Som tur är har jag det mesta småkrafset redan i flyttkartonger så blir inte så mycket packande. Funderar på att hyra en lite lastbil på statoil och flytta med den. Lägenheten ligger väldigt nära där jag bor nu, så borde bli klar med flytten relativt snabbt. Sen blir det nog några resor till IKEA mm för att fixa till läggan lite, men det är ett senare bekymmer.

Utöver att jag handlat lägenhet så var jag på landskamp i onsdags med. Jobbet bjussade på gratis biljetter och jag var inte sen att tacka nej. Lite skamligt att det är första fotbollsmatchen jag är på i sthlm eftersom jag nu bott här ett år. Men men nu har jag varit och kollat iaf. Matchen var väl ingen höjdare och sverige gjorde mål på fel sida så jag såg inte de så bra (sen funkade inte heller storbildsskärmen). Det regnade och var kallt och jag hade inte tak över huvet där jag satt. Men överlag var det trevligt att se en match live. Funderar att kanske köpa biljetter till Portugal matchen om en månad men får se hur mycket de kostar och hur kallt det är då för nu är det INTE varmt ute.

Har även bestämt mig att det ska bli en lugn lördag idag. Blev lite väl mycket förra helgen och har varit riktigt seg hela veckan. Nästa fredag är det vinprovning på jobbet så får ladda till det istället. Sen är det bra att spara lite pengar nu när jag får en lite dyrare "hyra". Blir nog en bra film och kanske lite godis i soffan istället. Kommer bli mycket sweet tror jag. Ibland är det skönt att vara för sig själv en stund.

För att avsluta detta inlägg kan jag säga att om ni har vägarna förbi sthlm efter oktober kom till solna och hälsa på i den nya läggan. Kan bjuda på lite kaffe och tilltugg (om ni förvaranar)

RSS 2.0