Tjejen som inte kunde ragga!

Glömde bort i mitt förra inlägg om gårdagen att berätta en nästan overklig sak som hände när jag var ute. Denna historia handlar om mig ståendes vid bardisken och en tjej utan skills i att ragga. Här kommer hela förloppet.

Klockan är runt 1.00 på natten/morgon och jag har just lämnat dansgolvet för att inhandla nått i baren. Jag köper min öl och ställer mig på sidan av baren och kollar hur det går för mina polare på dansgolvet. Plötsligt från ingenstans kommer en tjej fram och ställer sig i mitt synfält. Hon gör inte så mycket utan tittar bara på mig (kanske stirra är mer rätt men men). Det går typ en minut och sen säger jag "Hej" och hon säger "hej" tillbaka. Nu tänker jag att hon ska säga nått mer men hon fortsätter bara att stå där och titta på mig. Jag lutar mig fram och frågar om det var något hon ville eller undrade över. Hon svara då nej utan att hon bara ville säga hej. Sedan säger hon inget mer utan fortsätter att stirra på mig. Efter drygt två minuter till av tittande så känner jag mig lite olustig och säger att jag ska joina min polare på dansgolvet. Då avslutar hon samtalet med att om jag vill dansa så vet jag var jag kan hitta henne. Jag gick och undvek sen den platsen vid baren resten av kvällen. Var inte så skoj att bli stirrad på från en meters avstånd...

Jag vill inte påstå att jag är bra på att ragga själv, men har inte och kommer nog inte köra stirrmetoden nångång. Den var mycket mystisk och kändes lite jobbig i längden.


Mycket händer när man e trött!

Äntligen helg igen vilket betyder att man ofta är trött på fredagen, men även rätt trött på lördagen beroende på vad man gjorde under fredan. Jag hitta vägen ut i sthlmsvimmlet efter att ha avnjutit några öl på hotellet i solna. Det var skoj ut och mycket folk. Träffade ett gäng från Piteå som jag kände igen och vi snackade lite skit en stund.

Men men det roliga hände inte ute i vimlet utan när jag kom hem. Väl hemma la jag mig på soffan och kollade lite tv. Kände mig inte alltför trött, tror jag var inne i andra andningen. Men så klart somnade jag typ direkt och vaknade upp vid 7.30 tiden i soffan. Sträckte lite på mig och gick på toaletten. Sen hade jag planerat att lägga mig i sängen och somna om. Men när jag kommer tillbaka från toa och ska stänga av tvn hittar jag inte fjärrkontrollen. Jag letar och letar, som fredde kanske vet så bor jag inte så stort så borde vara omöjligt att tappa fjärren här. Stannar upp och tänker ett tag var fan den kan vara. Sen kommer jag på att jag kanske borde kolla på toan om jag tog med den dit, och visst var det så. Där låg den där jag brukar lägga mina brillor när jag duschar. Har inget minne att jag tog med den dit, men rätt skönt när jag hittade den och kunde återigen somna om men en avstängd tv!

Antiken + Henrik = Sant

Har de senaste två veckorna haft kanske två av mina bästa lektioner hittills, iaf under min tid i Sthlm. Under dessa lektioner har jag gått igenom antikens skapelsemyt och antikens gudar. Jag har pratat hela lektionerna och eleverna som är kända att prata mycket har suttit och lyssnat intresserat. Dessa lektioner har varat 60 min och det är ett under att de orkat lyssna på mig. Är lite stolt över mig själv och klappar mig själv på ryggen. Kanske kan deras intresse bero på att jag själv gillar ämnet och berättar allt för dem på ett engagerat sätt.

Slutligen har jag kommit fram till att det är synd om guden eros som har som kännetecken att han är en knubbis, att Zeus är en hård jäkel och att gudarna under antiken ofta roade sig med att gifta sig med sina syrror. Måste säga det var konstiga tider men jag tycker de är intressanta.

Jag hör...

knaster mot fönstret. Jag tror det är regn alternativt nån som spinkar på mig.  Men eftersom jag bor på nioende våningen så lutar det nog mot regn och blåst igen, blääää.

Ibland...

blir bilder bra och i andra fall blir de inte så bra. Sämst blir det oftast för mig när jag tar bilder med min mobil som inte har nån blixt eller autofokus. Jag har dock en lampa och mörkerinställning. Detta funkar dock bara om personen som är tänkt att fastna på bild är helt stilla. Vilket medför att om jag vill ta bilder på krogen så blir de i princip i samma kvalla som de i filmen "The Ring" efter att man sett den märkliga mördarfilmen. Här nedan ser ni min vän Fredde i full action på dansgolvet. Frågan är om det är Fredde på bilden eller hans spöke?


Har funderat...

länge på varför skillnaden i vikt mellan chips och ostbågspåsar blir större ju större påsen är. Är chipspåsen 200g är ostbågspåsen 175g. Tar man dock en chipspåse på 300g då väger liknande ostbågspåse 250g, VARFÖR?

Sen har jag kommit på hur de gör chipspåsar med mindre fett. De sätter mindre chips i påsarna. Enklare lösning än vad jag trodde men lite lurendrejeri!

En dag i skogen

Idag har jag, mina kollegor och alla nior varit på utflykt i skogen, eller skog och skog vet inte om jag riktigt vill kalla det skog men i sthlms mått mätt så kanske det var det. Vi tog tuben till björkhagen sedan bar det av för en tur efter sörmlandsleden. Det började med rätt lätt vandring efter en golfbana och redan här började eleverna klaga att det var för varmt och att det var trist att gå. Blev inte mycket bättre när vi kom in i skogen. Efter en och en halv timmes promenad kom vi fram till en sjö omgiven av klippor. Det blev ett mycket mysigt ställe att käka lunch vilket vi även gjorde. Jag avnjöt mina smörgåsar och juice medan jag påpekade till eleverna att man inte får slänga skräp i naturen utan måste plocka upp allt.

Efter lunchen i solen bar det av mot nästa destination. Jag gick sist av alla för att hålla koll på att alla hängde med och att ingen blev kvarlämnad. Halkade dock en bit efter de andra eftersom vi hade några tjejer med skavsår och skor som gick upp hela tiden. Trots att vi kom en bit efter var vi bland de första som kom till sjö nummer 2. Detta pga att nästan alla utom den första gruppen samt min hade gått fel. Kändes bra att vara den som inte följde karta som kom rätt. Vid sjö nummer 2 avnjöt vi bullar och lite bad för de som ville innan vi begav oss hem. Allt som allt promenerade vi i 4 timmar så nu är man rätt mör i benen. Är mycket glad att jag valde att gå i mina löpardojjor.

Helg sköna helg

Då var det äntligen helg igen och den kom verkligen i rätt tid. Det har varit en jobbig fast rolig vecka. Mycket flyttande av böcker och kartonger, men till slut kom eleverna och det blev genast lite roligare. Kul att träffa alla igen och höra vad de hittat på i sommar, även lite kul att de faktiskt har saknat en och blir glada när vi träffas igen. Vi har kamratdagar såhär i början så blir inte direkt några vanliga lektioner. Jag pratade dock lite med sjuorna om antiken och deras gusar och dramor. Blev en mycket bra lektion som eleverna satt tyst och lyssnade när jag berättade om slaget vid troja som boken Iliaden handlar om. Tror att historien kring Akilles och hans häl facinerade dem mest. Fick en rolig fråga av den av eleverna. Han frågade varför inte akilles skyddade hälen med järn om han visste att den var hans svaga punkt. Mitt svar blev att han förmodligen inte visste om att hans häl var sårbar.

Efter jag slutat på fredagen bar det av till hotellet i Solna för det klassiska fredagsölen, en öl som jag verkligen hade förtjänat. Blev inte bara en öl men det var mycket gott och jag hade även mycket trevligt sällskap. Efter det bar det vidare till söder och Debaser. Där dansade jag loss hela natten och drack nån till öl. I taxin hem runt 3 tiden var jag sååååå trött att jag nästan somnade i framsätet, hade varit lite pinsamt att göra det, men jag lyckades hålla mig vaken. Väl hemma somnade jag som en stock och sov mycket skönt. Kanske lite för skönt för när jag vaknade och kolla vad klockan var visade den 14.15. Men de säger ju att om man sover länge har man sömn att ta igen, tydligen hade jag mycket sömn att ta igen.

Idag lördag har jag bara tagit det lugnt. Har ätit en pizza till middag. En lite diss vill, jag ge till lata pizzabagare dock. Inte för att pizzan var dålig utan för att när de sätter ananas på pizzan vill jag gärna ha den tärnad INTE tre heöa ringar av ananas så att man måste dela den själv sen. Morgondagen blir nog lugn den med. Tror jag ska städa och tvätta lite sen blir det väl att titta på sista dagen av OS. Blir dock ingen sovmorgon eftersom jag ska stiga upp och se OS finalen i basket. Det är något jag INTE vill missa. Har knappt sett nått av os-basketen så det är dags nu.

Nu blir det lite film resten av lördagen sen sängen.

Det var nära...

I min blogg igår skrev jag att det skulle vara större om R-G Bengtsson tog OS-guld än om seglarna gjorde det. Kändes som att jag var rätt nära på mitt "tips". Segling och hästhoppning kan vara de två sporter som jag kan minst om, men lite namn och regler kan man. R-G tog silver i omhoppningen mot en kanadensare, men det var nära nära. Seglarna tog hem ett brons och det var väl bra det med men lite mindre intressant. Den jag hoppas på nu är gamle Persson i pingis. Att vända ett 1-3 underläge mot Samsonov är mycket bra. Tror  inte på guld, men man ska aldrig säga aldrig.

Regn regn!!

Egentligen har jag inte så mycket emot regn när jag jobbar. Man är ju ändå inne dagarna i ända så man hinner inte njuta av vädret om det är sol. Oftast råkar jag på det väder vi har påvägen hem från jobbet då jag har en promenad på 30 min innan jag är hemma. Har regnat de två senaste dagarna när jag gått hem vilket inte är så farligt eftersom jag alltid har med mig mitt fina röda paraply. Men det som jag absolut inte gillar är att varje gång det regnar så blåser det med. Fan vad jag hatar när det blåser mycket, Vad spelar det för roll om man har paraply om regnet blåser in under det... Idag var det åska och extremt mycket regn, enda kroppsdelen som var torr var skallen, kändes helt onödigt att ha paraply men men frillan höll sig på plats iaf och det är ju det viktigaste :)

OS!

Det går inte direkt bra för Sverige i OS. Vi har tagit tre silver och har inte direkt varit nära ett guld än, jag vet jag vet vi var i final i tennisen men 3-1 i set är inte nära. MEN nu är vi nära ett guld i segling. Det jag dock undrar är det verkligen nån som bryr sig? Ett guld i en sport som jag tror ingen egentligen inte bryr sig om. Visst finns det de som gillar segling i vårt avlånga land men det känns inte lika stort som om Stefan Holm hade hoppat hem guldet i höjdhopp. Jag tror ju knappast att seglarna får bragdguldet om de vinner os-guld, men man vet ju aldrig. Jag tror att om inte Kluft hoppar hem guldet i längdhopp så kommer Charlotte Kalla ta hem det efter sin seger i tour de ski. Fast hittar juryn ingen som de vill ge bragdguldet till så tar jag gärna emot det. Känner att jag nästan är värd det efter att ha packat upp kartonger och flyttat böcker i en hel vecka (äntligen klar). Till sist skulle jag nästan vilja säga att det är större om Rolf-Göran Bengtsson tar guld i hästhoppning än att Lööf och Ekström tar det, fast det är ju bara min åsikt!

Jobbar jag som lärare eller?Börjar nämligen fundera efter första veckan på jobbet när det är denna bild som jag sett fler gånger än en lärobok. Skolan som låg granne med vår lades ner i våras och vi fick 70 flyttkartonger med böcker därifrån. Därför har veckan bestått av packa upp och sortera böcker. Jag är såååååååå less på flyttkartonger och inte nog med det så har vi fått sååååå otroligt mycket böcker så vi har varit tvugna att sortera ut våra gamla böcker. Allt detta är ju iof väldigt bra, både att få nytt och kasta bort det gamla men det är så tradigt. Efter denna vecka kan jag starta min egna flyttfirma, tror jag ska kalla den "Stor man flyttar allt". Hmmmm lät rätt bra, tror jag kan bli rik på den idén, vill du vara med och tjäna pengar på min flyttfirma så skicka pengar till mig sen sätter vi igång, hehehehe!

Så många gånger...

som jag sett Kent live vet jag egentligen inte, ska försöka räkna ihop dem nångång. Vet att första gången var under dansar och ler, jag tror året var 1996 men jag är inte säker. Hade inte hört dem speciellt mycket då men hade hört låten Kräm från skivan verkligen. Det var ljust ute eftersom Kent spelade sist på lördagen och det var helt okej med folk. Jag var rätt trött under spelningen och njöt tyvärr inte så mycket av konserten tyvärr, mest för att jag var tvugen att stiga upp tidigt för att jobba på havbadet. Köpte dock Kents nästkommande skiva som var Isola och fastnade efter det helt för gruppen.

I våras var jag senast och såg dem live. Det var en mycket bra spelning som hölls i swedbank arena i övik. Om jag tänker efter så har jag nog sett dem live 9 gånger i fem olika städer och det lär bli fler gånger.. Bilden här nere är från senaste spelningen.


Tidiga mornar.

Trodde att jag skulle vara tröttare och ha svårt att komma upp ur sängen nu när jag började jobba. Men så fel jag hade. Det har inte varit några som helst problem än så länge att ta sig ur sängen runt 6.40 tiden. Lite hjälpa har man av att man kan slå på tv och kolla in OS medan man äter en god frukost. Promenaden på en halvtimme till jobbet hjälper också för att man ska piggna till. Så nu är det full fart som gäller och ända in i kaklet för snart börjar allvaret på riktigt!

Film...

Tänkte först göra en lista där jag rankar mina 10 favoritfilmer från 1-10, men hade svårt att ranka dem inbördes så istället blir det en lista på filmer som enligt mig man borde se någon gång i livet. Alla kanske inte håller med om dessa filmer men tänkt på att denna lista utgår från vad jag själv tycker. Filmerna här nere står inte i någon speciell ordning. Läs listan kommentera vad ni tycker och håll till godo.

Donnie Darko
Memento
Gudfadern
De misstänkta
Nyckeln till frihet
Pulp fiction
Lock stock and two smoking barrels
Trainspotting
Matrix
Star wars

Varför?

Serien Lost är en mycket spännande serie som har svängningar som ingen annan jag har sett. Säsong 1, 3 och 4 var riktigt bra, tyvärr höll inte säsong 2 måttet helt. Eftersom säsong 2 inte var så bra så har de beslutat att serien läggs ner 2010 och att de bara ska sända 13 avsnitt per säsong. Detta har jag lite delade meningar om. Visst kan det vara skönt att serien får ett slut och att man får svar på alla de frågor man har, men samtidigt brukar man oftast sakna en serie efter den har slutat. Jag hoppas nu bara att de gör ett riktigt bra slut 2010 och inte lämnar det hela med en cligghanger som i Dallas när man inte fick veta vad som hände när ett skott avlossades just i slutet (vet inte varför jag valde Dallas som exempel, var den jag kom att tänka på).

Eftersom Lost bara sänds i 13 avsnitt per säsong medför detta även att säsongen börjar senare än övriga serier. Måste tyvärr vänta till februari 2009 för att veta vad som kommer hända med Jack och gänget. Nu har iaf en del lämnat ön men inte helt oväntat slutade säsongen med att de fick veta att de måste återvända till ön (jag ber även om ursäkt om jag nu sabbar för nån som inte sett det än).

Nu för tiden verkar det vara populärt att göra filmer baserat på tv-serier, nyss hade både sex and the city och arkiv x premiär. Har endast sett sex and the city och den var väl okej, har tyvärr inte följt serien tillräckligt bra för att kunna uppskatta den helt. Har fått höra av Fredde att Arkiv X inte var så bra, men kommer nog ändå se den. Jag tror dock inte att de kommer att göra en film av Lost, känns som att det inte skulle funka, men man ska aldrig säga aldrig.

En annan serie som jag följer och som kommer att köra några år till är Scrubs. Fast jag skulle nästan vilja att de lägger ner serien efter nästa säsong. Detta baserar jag på att Zach Braff ska sluta i serien vilket medför att tanken bakom serien försvinner. Kan inte tänka mig att de kan överleva utan huvudpersonen i serien. Kan inte heller se att Donald Faison kan bära upp serien på egen hand. Det är ungefär som när de lär Matt Leblanc spelade in serien Joey efter det att Vänner hade gått i graven. Det blev bara två säsonger för serien innan den självdog. Tror och hoppas nästan lite att Scrubs gör detsamma efter att Zach har lämnat serien.

I komediväg bland serier måste jag säga att den jag tycker är bäst just nu är How I met your mother. En serie som är mycket rolig och underhållande. Den delar platsen med Entourage som jag nämt tidigare här på bloggen. Det är svårt att ställa de serierna mot varandra eftersom de är roliga på olika sätt. Entourage har inte den självklara humorn som How I met your mother har.

Tillsist vill jag bara säga att jag verkligen hoppas att säsong 3 av Heroes blir mycket mycket bra, och efter har sett trailern så har jag höga förhoppningar att det blir just så.

Nu har allt börjat!

På torsdag började jag jobba igen. Det var faktiskt skoj att komma tillbaka och träffa nya och gamla kollegor. En av de nya var även han från Piteå och strömnäs, världen är rätt liten ändå. Trodde jag skulle vara tröttare än vad jag var när jag vaknade och det gick rätt bra att ta sig till skolan. Tyvärr blev inte dagen så rolig eftersom vi hade fått en hel del böcker från Hagalundsskolan som lades ner i våras. Tror det var runt 70 flyttkartonger som skulle packas upp och det tog hela dagen. Alltid bra att få mer böcker, men skulle gärna ha sluppit att packa upp alla.

Fredag var mest diskussioner kring skolstarten och sen datautbildning. På kvällen var det kick-off med lite tävlingar, middag och lite dans på slutet. Natten blev rätt lång och jag kom inte hem förän på småtimmarna, men jag hade mycket roligt. Man kan ta en seg dag när man har haft roligt. Nu blir det bara att ta det lugnt i helgen och se os. Ska bli skönt att vara utvilad och redo för nya tag på måndag..

9.69

Såg nyss 100 metersfinalen på OS, och det var någonting över det vanliga. Usain Bolt utklassade alla i finalen och vann på otroliga 9.69. Inte nog med det så sprang han inte fullt hela vägen utan började fira guldet de sista 15-20 meterna. Måste säga att det känns bra att få uppleva något sånt under min tid här på jorden. Nu undrar ju alla hur snabbt han kunnat springa om han sprungit för fullt hela vägen, men det spelar ingen roll. Han kan slå rekordet på nån gala senare och tjäna X antal miljoner för det... Han har ju även chansen att ta ett rekord som alla trodde var omöjligt, nämligen det på 200 meter som egentligen är den distansen som han springer.

Jag vill även ge en stående ovation för svenska dubbelparet Aspelin och Johansson. De förlorade iof finalen, men semifinalen var nånting utöver det man brukar se. 19-17 i skiljeset säger det mesta. Sen ska jag även tacka SVT som streamar sina sändningar på nätet så jag kunde se matchen under min datautbildning igår. Det gjorde utbildning i hur Vista och office 2007 funkar lite mer spännande.


Ny design

Min blogg har nu gått in i en ny tid. Jag har fått en helt ny design på bloggen tack vare min mycket snälle vän Mikke som knåpade ihop den åt mig. Han ska ha ett stort tack. Nu kanske jag kommer bli mer aktiv i mitt bloggande för att hylla den fina nya designen...

Sååå roligt!

Känner att det börjar bli lite för mycket youtube klipp på min blogg nu, men detta klipp kunde jag inte undvara er. Det är sååååå roligt (enligt mig iaf). Tyvärr är det kasst ljud på det, men håll till godo


Äntligen...

För er som följt Benjamin (Björn Gustafsson) i morgonsoffan på tv vet att han alltid ger fyra toasters av fem till det han testar. Men när han testade segway så hände det, äntligen kom en femma. Se och njut!

080808 ett datum som firades.Det var stor fest i Sthlm igår när 08 dagen firades med pompa och ståt. Festivalen som gick under namnet go08 firades i hela staden från söder till norr. På dagen kunde man äta frukost i globen, få en gratis 08 kringla på tunnelbanan och se artister i kungsan. Jag började mitt firande med att shoppa under dagen i regnet. Gjorde nästan slut på mina presentkort och kom hem med ett par nya jeans från carlings, en tröja och en skjorta från HM. Jag inhandlade även ett paraply eftersom jag glömde mitt i Piteå och de senaste dagarna har man verkligen behövt ett.

Sedan på kvällen begav jag mig till Medis och lyssnade på ett band som jag glömt bort namnet på. Efter det bar det av till stureplan som kvällen till ära förvandlats till ett enda stort dansgolv för 50 000 personer. Dock var det inte så jätte skoj där, mycket folk och otrolig trängsel som gjorde att det tog väldigt lång tid att transportera sig från en plats till en annan. Trängseln ledde också till att det blev ett och annat bråk som jag fick bevittna med egna ögon. Som tur var vakterna snabbt framme och styrde upp det hela. Kvällen avslutades med att jag tog t-banan hem vid 2.30 tiden. Väl hemma slog jag på tvn kollade på OS basket och tillslut somnade jag på soffan. Överlag en helt okej dag. Och vem skulle kunna tro att en enkel norrbottning skulle spendera en utekväll på stureplan, inte jag iaf ;)


Manlig kärlek...

är som härligast när det är med rätt killar ;)Fredrik, jag och Ola myser på golvet efter ett bra påskfirande 2006

Entourage

Som ni kan se i min blogg ser jag rätt mycket på serier. Jag tycker det kan vara en bra avkoppling när man kommer hem från jobbet, men funkar även mycket bra som tidsfördriv. En av mina helt klart favoritserier är Entourage, har du inte sett den så se den. Här får vi följa Vince Chase och han gäng i hollywoods jungel. Karaktärer som Johnny Drama och Ari Gold gör att serien når höjder som ingen annan serie, enligt mig, har gjort. Så har du tråkigt nån dag/kväll se några avsnitt av entourage, du kommer inte bli besviken.Se och lär Frepp, se och lär..


För lite sport på min blogg.

Det åtgärdar jag med lite roliga bloopers..Ps. Jobbigaste alt. roligaste när tjejen säger nej till killen som friar inför en fullsatt sporthall, inte kul inte kul.

Plötsligt händer det.....

Idag när jag skulle iväg och handla så tänkte jag vara lite wild and crazy genom att gå till hemköp istället för ica som brukar vara det normala valet. När jag kom in på hemköp kom jag på att det gått ett rykte om att de säljer palt där. Kände i samma tanke ett starkt sug efter stekt palt (exakt samma som wookad palt). Jag gick bort till disken som brukar ha sådana varor men till min besvikelse fanns ingen palt. 

Påväg från min misslyckade palt jakt påväg till brödet får jag syn på något som är minst lika norrlänskt som palt och lika svårt att hitta här nere i sthlm. På en kylhylla i en höjd som alla kan se står den där i all sin prakt. Vad undrar ni, en tub orientdressing svarar jag. Japp orientdressing, så mycket som jag klagat att det inte finns att hitta i sthlm och så hittar jag den på hemköp. Mat planerna ändrades och istället inhandlades förutom orientdressing även pitebröd, sallad och kebabkött. Nu i efterhand när jag ätit denna underbara måltid måste jag säga att jag är nöjd och ger hemköp ett plus i kanten för sitt val att ta in orientdressing.

Det som ska sägas såhär i slutet var att det var över mycket orientdressing kvar i hyllan, tydligen uppskattar inte sthlmarna denna ädla dressing lika mycket som vi norrlänningar.
En gång i tiden...

gick jag på gymnasiet och hade en hemsida. Den var inte så speciellt snygg men jag har faktiskt länkat till hemsidan en gång på denna blogg. Nu tänkte jag lägga in mina underbara dikter som jag skrev på denna hemsida. Måste säga att jag var en mycket mogen och sofistikerad man under gymnasiet, borde kanske givit ut en diktsamling. Läs och njut...

Dikt 1:
En dag jag gick till stranden,
ville ligga och gäsa i sanden.
Vattnet var blått och stilla,
en oas är nog kanske en synvilla.
Min kompis Lasse är vegan,
han vågar inte gå på stan.
För om han gör det får han en smäll,
för han jobbar extra på shell.
Lasse är gode smart,
men hans hjärna tänker inte klart.
Lasse tror han är ihop med en tjej,
fast han vet inte att hon delar säng med mig....

Dikt 2:
Alla vet vem jag är,
jag är en kille och heter Per.
Min tjej är min ögonsten,
hon har ganska läckra ben.
Jag går på stan varje dag,
jag har spelat forboll i 17 lag.
Alla vill vara som mig,
utom kanske de som är gay....

Dikt 3:
Vilken väg ska man gå,
när man på ett ben kan stå.
Man känner sig lite cool,
att man slipper gå runt i kjol.
Folk som står i kö,
alltid är det nån som åker på spö.
Han får då till akuten fara,
tillsammans med sin då nyvunna kompisskara....

Dikt 4:
Varför finns det en pissoar,
varför har en del hockeyspelare inte suspensoar.
Varför har en del blommor i fickan,
varför halsar en del hela drickan.
Varför kan inte katter ta sig själv mat,
varför är en pappa enligt mamman alltid så lat.
Det är mycket att tänka på,
om vi alla bara kunde gå tillbaka till att vara små..

Dikt 5:
Alla sitter och hänger,
med benen de slänger.
Ingen vill spela fia med knuff,
Pelle är en stort bluff.
Han säger att han är bäst,
att han kan käka en hel häst.
Pelles mamma är en tant,
som man får vara med för en slant...

Dikt 6:
Sommarn är här,
och jag leker med Per.
Per är riktigt snäll,
hjäper mig hem när det blir kväll.
Vi brukar leka krig,
då måste jag kalla honom Stig...

Dikt 7:
Tomten fryser på taken,
i sängen ligger Kalle vaken.
Kalle har ingen bror,
men en näsa full av snor.
Tomten har frusit fast,
att röka är Kalles last.
Kalle är 8 år,
liten med rakat hår.
Kalles mor är en tant,
man får vara med henne för en liten slant....


Jag diggar den här videonKul koncept med alla youtube "kändisar"

Känns lite typiskt...

svenskfilm att göra såhär. Såg en Irene Huss film en sen kväll i veckan i brist på annat att göra. Ibland kan det vara skönt att koppla av med en svensk polisfilm innan man ska sova, sen fanns det inget annat att se på TV. Men det som jag har reagerat över i dessa filmerna är att barnen till Irene har olika dialekter. Känns rätt ologiskt att två barn med samma föräldrar som växt upp i samma stad hela sitt liv har olika dialekter. Men kanske finns det en förklaring men jag orkar inte ta reda på den.

Borde egentligen sova...

men när femman visar en dokumentär med namnet "Bobbit: Mannen som förlorade sin penis" måste man vara uppe en timme till....

Konstiga lagar i USA del 2 (stat för stat, inte alla)

Alabama

Björnbrottning är förbjuden. (Stackars alla som heter Björn)

Syskon får gifta sig med varandra (Man slipper gå på krogen)

Man får inte köra bil barfota (Attans, nu måste jag köpa ett par skor oxå)

Alaska

Man får inte kolla på en älg från ett flygplan (hur ska man göra då)

Kalifornien

Djur får inte ha sex närmare än 2 km från en skola (tänk om de vill blanda nytta med nöje?)

Kvinnor får inte köra bil i ett förkläde (jasså)

Bilar utan förare får inte köra snabbare än 90 km/h (känns logiskt)

Florida

Det är olagligt att sälja barn (Inte oväntad lag)

Kvinnor kan få böter för att somna under hårtorken på en salong (bäst att sova ut innan)

Det är olagligt att ha sex med ett marsvin (de andra djuren då?)

Oralsex är olagligt (jag lär INTE flytta till florida, hehe)

Du får inte kyssa din frus bröst (attans)

Minnesota

Du får inte korsa statgränsen med en anka på huvudet (hur ska man då få över ankan??)

Alla som kör motorcykel måste ha tröja på sig (jag håller helt med)

Oralsex är olagligt (men va fan, var ska jag bo i USA?)

New Jersey

Det är olagligt att ha skottsäkerväst medan du mördar nån (fan jag vill ju inte dö samtidigt)

Du får inte pumpa din egen bensin (fan vad najs)

New York

Du kan få böta 10 dollar för att du flörtar (jobbigt för vissa jag känner)

Du får inte hälsa på nån genom att sätta tummen i näsan och vifta på fingrarna (varför skulle man hälsa så?)

Straffet för att hoppa från en byggnad är döden (ja vad fan skulle det annars vara)

Nä nu orkar jag inte skriva mer lagar. Del 3 kommer inom kort (eller inom längre)

Fest under summer gamesAtt festa under summer games i Piteå är alltid lite riskfullt. Man vill ju inte att den yngre generatinen ska ta efter en själv. Men denna helg hände nått som jag inte väntat mig. Vi festade hemma hos Björn som bodde ovanför ett tjejgäng från Taiwan (om jag inte minns fel). Vi stod utanför hans ingång pga värmen utomhus. Plötsligt kommer ett gäng grabbar nedanför oss. De är busiga och springer runt men helt plötsligt kommer några fram till oss och frågar om vi har fest. Vi svara såklart att vi har de. Då vill de komma upp till oss och dricka öl. När chocken efter detta har lagt sig så säger vi såklart nej, sedan går vi in. Jag undrar bara var är dagens fotbollsgeneration påväg...

Fredrik i ett nötskalNär det är fest brukar de flesta festa och ha kul, så även Fredrik. Men då och då blir Fredrik helt tyst och alla undrar var han tagit vägen. Plötsligt hittar man den lille mannen sittandes i ett hörn med mobilen i högsta hugg och bloggar. Vissa kallar det trist.... Fredrik kallar det fest!

Hiss och diss lista 4 (sommar)

Diss

5. Moln
4. Myggbet
3. Svett
2. Kyla
1. Regn

Hiss

5. Solen
4. Beach volley (trots att man fick ont i handlederna av det)
3. Dopp i det blå
2. PDOL
1. Festivuz festivalen

Vad har jag för dialekt?

Bloggen gör smygcomeback....

Har haft lite dialekt kris i sommar. Det hela inträffade den dagen när jag skulle ta flyget till sthlm kl 6.45.  5.10 kom en snäll taxichaffis och hämtade upp mig vid huset och började köra mot kallax. Vi småpratade lite i taxin, han rätt pigg och jag relativt trött. Efter det lilla samtalet följer följande dialog... C= Chaffis  H= Henke

C: "Är du härifrån?"
H: "Ja jag är uppvuxen i Piteå"
C: "Du döljer dialekten bra"

Sweet tänker jag. Kanske kan jag komma ner till Sthlm nu utan att man direkt får höra att man är från norrland. Dock höll inte glädjen i sig så länge. Landade på Arlanda och tog flygbussen till Sumpan. Efter att ha lastat av mina grejjer går jag ut på stan för att göra några viktiga inköp. Det sista jag köper är linsvätska, du utspelar sig följande dialog......... O=Optiker   H=Henke

O: "Ja kan jag hjälpa dig"
H: "Ja jag vill ha linsvätska"
O: "Vilken sort använder du"
H: "Jag brukar köra opti-free (lite smygreklam)"
O: "Okej var det allt"
H: "Japp"

Jag lämnar kortet och ska betala då frågar den snälle säljaren.

O: "Föresten är du från Norge"
H: "Nej, jag är från Norrland"
O: "Jaha, du lät som en norrman"

Back down to earth, nu vet jag inte vad som är bättre, att låta som en norrman eller som en Pitebo. Tror jag väljer Pitebo!!!                                        

Pitebo!                                     Norrman! 


RSS 2.0