En lite betraktelse om sthlm.

Sådär nu har man bott i storstan ett tag och vad kan jag säga om den då. Ja jag har ju inte direkt varit inne down town speciellt mycket och eftersom jag inte har varit det så måste jag säga att det känns lite som en småstad. Större delen av tiden spenderar jag antingen hemma i sumpan eller på jobbet i solna. Dock har jag upptäckt det stora köpcentret i solna som jag inte kände till förut. Kan bli att man går och shoppar där nångång eller bara hänger och glor på folk. Det som är ganska najs på morgonen är den halvtimmes promenad som jag tar till jobbet. Under den hinner man vakna till och samla sina tankar innan dagen börjar. Sen är det rätt bra motion med.

Måste säga att jag hyllar ICA Maxi lite grann. Fet affär med billiga priser helt i min smak. Man kan hitta det mesta där, både det man behöver och även sånt som man egentligen inte behöver. Sen att affären ligger på min väg hem från jobbet är ytterligare en fördel.

En skoldag som alla andra

Ja så har eleverna kommit och invaderat skolan. Många nervösa lärare som gjorde sin första dag på skolan och många nervösa nya elever som också för första gången i sitt liv tog de tunga stegen in i den massiva byggnaden. Själv var jag rätt lugn. Har hunnit med några skolstarter i mitt korta liv och var inte speciellt orolig över vad som skulle hända. Alla ungar är likadana vare sig man bor i Luleå, Piteå eller Stockholm.

Inte helt oväntat var alla ledsna för att skolan hade börjat igen och gärna ville så snabbt som möjligt ta sig hem och krypa ner i sängen igen. Dock flöt dagen på bra. Till min hjälp i klassrummet hade jag den stabile Gunnar som har 30 år i branschen på nacken. Han skötte snacket och jag stod och så snygg ut. Lite jobbigt var den värme som just nu råder i stlm. Temperaturen i klassrummet var lugnt 40 grader och alla svettades ikapp. Så beslutet att fortsätta informationen utomhus kom som en skänk från ovan.

Sitter nu och funderar om jag har något roligt att berätta men ser mest fram emot den kalla öl som jag får ta imorgon på hotellet. Nu kanske ni undrar "fan vad rik denna kille är som bor på hotell". Men så är inte fallet. Ölen tas alltid på hotellet i solna för att undika att träffa så många föräldrar som möjligt när man vill njuta av den härliga smaken av en välkyld öl (något som en viss funky aldrig förstått sig på).

Planerna till helgen är ovissa och helt öppna. Kanske kommer the one and only mister bonkers till sthlm för lite häng, eller så kanske jag bara slappar och kollar vad sumpan har att erbjuda.

Första dagen med elever är över
nu går man hem och sig själv söver.
Det är skoj när det är tillbaka
men blir inte att under natten vaka.
Man är rätt seg i både kropp och knopp
i denna värme borde man ta sig ett dopp.

De 10 mest meningslösa jobben.

10. Telefonförsäljare
 9. Dokusåpa stjärna
 8. Djuruppstoppare
 7. Vattenförsäljare i Sverige
 6. Manusförfattare till porrfilm
 5. Sängprovare
 4. Kung
 3. Porrfilmsstatist
 2. TV hallåa
 1. Översättare till porrfilmer.

En vecka, nya ansikten och mycket hår

Sådär nu har en vecka gått på min nya skola och många intryck har samlats i mitt huvud. Måste säga att det är en mycket trevlig skola som jag kommit med. Många nya trevliga kollegor och fina lokaler. Älskar även min nya kontorsstol som är sååååååå skön, känn er avundsjuka om ni inte har en lika skön stol. Det som är lite jobbigt är att stiga upp på mornarna, men det blir bättre och bättre med tiden. Det blev en rätt skön start på arbetet med endast två arbetsdagar på veckan. Det blev mycket snack och genomgångar kring det nya. Jag fick mycket hjälp av mina nya kollegor om vad som gällde etc. Extra noga var de med att berätta om fredagsölen som var ett måste som ny personal på skolan. Jag ville då inte gå mot traditionerna så jag följde så klart med på fredagen. Vi började med några öl på hotellet inne i solna för att sedan ge oss iväg till söder och hamnade på ett ställe som hette Lopen och låg nere vid vattnet. Det var ett mysigt ställe men det blåste lite och blev lite kyligare på kvällen.

    

Micke var i vårt arbetslag i två dagar, sen lämna han oss för ett annat.
Mia och Sonja njuter av Lopen.
Bennys och Jonas i en duskussion.
Micke ler och Benny fryser.
Jonas en ma som posar.


På lördagen bar det av till Uppsala för att hälsa på Micke och njuta lite av Uppsala stämning. När jag steg av tåget i Uppsala vem fick jag se då om inte väderkillen på SVT, ja ni vet vem jag menar Per med den roliga frillan. Det tråkiga var att han hade håret i svans, jag som hade planer att ruffsa om det, men men... Utanför stationen stod Micke och Danne sedan drog vi ner på stan och shoppade lite. Var mycket trevligt och vädret var najs. På kvällen blev det lite mera bira och gott käck, vi såg även stand up med Henry Rollins. För er som inte sett det är det ett måste, skrattade så jag nästan pinkade lite. Söndagen var rätt rolig med när vi i gänget upptäckte att Micke har bott i Uppsala i ett år och varken varit in i kyrkan eller sett slottet. Så det blev en snabb tur så att han skulle få upptäcka lite av stadens historia. Han tog bilder och var värsta turisten, tänk den som kunde nöja sig att vara turist i sin egen stad. Man skulle tjäna fett med pengar på resor.

Veckan har efter det rullat på i en lugn tagt. Det har varit föreläsningar, planeringar och diskussioner. Det enda utöver det vanliga var att jag på måndagen sprang på Ante Carnudd utanför donken i sumpan. Var iof inte så oväntat eftersom han ska bo i solna och utbilda sig i sthlm, men det är alltid trevligt att springa på en som man känner.

Höll på att glömma att var jag och kollade på svenska cupfinalen mellan AIK och Umeå. Umeå vann men det var spännande.Lagen står uppradade inför matchen.

Första veckan har varit bra
allt har gott som det ska.
Såg en tv-man med burrigt hår
fick inte ruffsa och fällde en tår.
Uppsala var sweet och soligt
hoppas denna vecka ska innehålla något roligt.

Libresse Design?????????

En liten tanke slog mig när jag kollade på TV nyss. Varför behövs Libresse Design bindor? Är det någon som kommenterat att deras binda är så tråkigt eller vad är det som hänt? Jag vet att jag är kille och egentligen inte behöver bry mig om detta, men är ändå rätt konstigt.

Josef, en tysk som mimar!

Detta inlägg är en dedikation till Josef. Om ni inte vet vem josef är så är det han som mimar i alla Beck filmer, och han är tysk till råga på allt. Jag vill bara veta vad de tänker på när de anställer en tysk som ska spela svensk. Okej hade han pratat tyska kanske han varit en grym skådis, men nu blir det bara komiskt. Ännu mer komiskt blir det när rösten som dubbar Josef är så monotom. Det spelar ingen roll om Josef är glad, ledsen, arg eller förvirrad rösten låter likadan oberoende på situationen. Sen är jag lite kritiskt till att manusförfattarna skriver en film som till stor del handlar om Josef och hans problem. Snälla låt killen snacka tyska!Josef är en tysk
han är inte alls så kysk.
Han blir dubbad i varje scen
och han röst är alltid lika klen.
Snälla ge grabben en chans
han skulle klara rollen på tyska som en dans.

Fet med nostalgi

http://www.angelfire.com/ak/Nadaweezer/index.html

En söndag, inget mer, inget mindre

Ja så var det söndag och dag 8:a av min tid som stockholmare. Måste säga att denna dagen inte innehållit speciellt mycket spännande. Bara några dagar kvar nu tills jag börjar på mitt nya jobb som lärare på Skytteholmsskolan. Var inne igår och kollade på deras hemsida för att se om det hänt något nytt. Till min stora förvåning så låg redan läsårs kalendariumet uppe redan. Hade det varit på min gamla skola i Luleå hade det tagit minst ett halvår innan vi hade fått det. När jag tänker efter noga nu så vette fan om vi fick något förra året som stämde helt och hållet.

Så vad har jag annars gjort denna dag. Hmmm få se, jag vaknade rätt sent och åt en frukost som bestod av mackor och mjölk, inget speciellt men det mättade för stunden iaf. Sedan har jag kollat på golf och fotboll på TV. Jag vet mitt liv är så spännande att du som läser gärna vill byta med mig på direkten. Men tyvärr så behäller jag det ett tag till iaf.

Tänkte oxå införa en ny tradition på denna blogg. Jag ska avsluta med en dikt vid varje inlägg. Här kommer den första....

Söndag är veckans sista dag
och jag känner mig inte det minsta svag
Solen skiner och himlen är blå
idag fick jag till affären gå
Var tvugen att handla mjölk och frukt
är rätt less på denna fukt...

Fuktigt värre!

Så nu var man inne på sin 7:e dag i storstaden Stockholm. Måste dock säga att när man bor i den lilla kommunen Sundbyberg så känns det inte riktigt som att man bor i en storstad. Rykten säger att det är Sveriges minsta kommun och efter ett antal promenader från min lägenhet via centrum till ICA Maxi som ligger i Solna är jag nästan benägen att hålla med. Trots storleken måste jag säga att jag aldrig varit med om så många matställen på så liten yta. Bakom varje gathörn vstöter man på en pizzeria, kina restaurang eller en bar. Har dock inte testat nån av dessa matställen utan bara tagit en burgare på Donken.

Som sagt har en vecka gått och det är nu bara 5 dagar kvar till jag börjar min första dag på det nya jobbet. Vad har då hänt under denna vecka. Jag skulle vilja säga inte så mycket, men det har faktiskt varit rätt händelserikt. Jag har klippt mig, vilket kanske inte var det mest spännande som hänt under detta sekel, men priset var låg och jag som en väldigt sparsam person njöt av det. Sedan har den kortare frisyren hjälp under dessa mycket varma dagar. Temperaturen har väldigt sällan nått under 25 grader under dagarna och på kvällarna kämpar den sig knappt under 20. Om inte det var nog så är nog detta den fuktigaste period jag varit med om sedan, hmmmm ja det e nog fan den fuktigaste perioden ever i mitt liv. Fick veta när jag såg nyheterna denna lördag att luftfuktigheten är som en varm dag i Thailand, jag hade det på känn att det var så men var mycket skönt att få det bekräftat. Så under dessa dagar har svetten runnit och man har kännt sig mindre fräsch, men tydligen ska åska komma imorrn vilket förhoppningsvis lättar upp luften lite.

Till sist ska jag berätta vad som mötte mig när jag kom hem efter att jag varit hos frisören (det var inte ett gråtande barn som ogillade min nya frisyr) utan det var massa folk som kollade upp i skyn. Jag kollade åt samma håll som de i hopp om att det var stålmannen de spanade efter. Men det var det inte. Det visade sig att det var en balkong i huset mitt emot mig som brann. jag skyndade mig upp till mitt rum där jag hade första parkett till dramat. Som tur var inte branden stor och brandmännen lyckades släcka den snabbt utan att den spred sig.


RSS 2.0