Hård sex-kamp

Ska väl börja detta inlägg med att förklara rubriken. Jag valde rubriken lite för att se om jag kunde öka antalet läsare av bloggen om jag anväde ordet sex. Nu stämmer iof rubrik helt eftersom att jag i detta inlägg kommer att berätta om den 6-kamp i friidrott som jag var med och deltog i. Det var en av de jobbigaste dagarna i mit liv (lite överdrivet) och det hela utspelade sig på Sundbybergs IP lördagen den 18 oktober mellan 10.00 och 17.00. Här följer nu en kort resumé om vad som hände.

10.00 stod jag på Sundbybergs IP och inväntade de andra deltagarna. Vi hade haft tur med vädret eftersom solen lyste och det var inte svinkallt. Vid 10.30 var alla 8 som skulle vara med och tävla ombytta och höll som bäst på att värma upp sina åldrande kroppar. Efter den något korta uppvärmningen var det dags för första grenen.

Höjdhopp
Ska egentligen vara min paradgren eftersom jag som ung tonåring både tävlade och tränade i höjdhopp väldigt mycket. Men jag var rätt osäker på hur mycket jag hade tappat med tanke på min knäskada. Har inte vågat hoppa på högerben sen jag skadade knät som 15 åring och var även mycket orolig att jag skulle slå upp skadan igen. Jag gick därför mycket ologiskt in på den otroligt låga höjden av 1.10 (alla andra gjorde det så jag hängde på). Tog den och de efterföljande höjderna relativt enkelt. Det jag inte direkt räknat med var att pga mitt hoppande på låga höjder så dog mina vader helt när ribban äntligen kom upp på lite högre höjder. Den dåliga träningen under 15 år och den dåliga uppvärmning gjorde sig påmind och när jag skulle ta mig över 1.50 så sa benen "stop vi vill inte hoppa mer idag". Trist men ett litet plus var dock att jag hade mycket av min gamla höjdhoppsteknik kvar, det trodde jag aldrig. Jag vann iof grenen men på extremt blyga 1.45 och med extremt trötta ben. Gissa hur glad jag var när nästa gren var länghopp.

Längdhopp
Vi hade 5 hopp var på oss att komma så långt som möjligt. Jag försökte och försökte med mina trötta ben att komma så lång i den blöta sandgropen som jag kunde, men varken ansats, bensstyrka eller teknik ville vara med och leka. Första hoppet blev totalt misslyckat. Det andra, tredje och fjärde hoppades med fel ben eftersom jag helt missade i ansatsen. Men så kom vi till sista omgången. Jag laddade som aldrig förr. Slog några Kluft slag på benen för att väcka dem. Klappade igång publiken (3 knattar som hejjade på mig av alla) och begav mig ut på ansatsbanan. Ansatsen kändes äntligen bra och jag fick en perfekt plankträff. Jag flög som jag aldrig förr. MEN! Tyvärr missa jag helt i landingen och släpade ett ben efter mig vilket gjorde att längden blev 4.26 istället för 4.76 och många värdefulla poäng gick till intet. Men men bara att bita ihop och bege sig till kulringen.

Kula
Kula var även en gren som jag trodde jag skulle lyckas bra i. Tävlade i det som tonåring med blandat resultat. Dock ska jag berätta för er kära läsare vilka kroppdelar som är viktigast när man stöter kula. Det är inte armstyrka eller att man väger 120 kg. Nej det är att man har starka ben, mage och rygg. Magen och ryggen kändes helt okej men det fanns ett problem, BENEN (kommer klaga mycket kring dem i texten, så vänj er nu). Jag ökade iof 50 cm för varje stöt de tre första omgångarna. Tyvärr blev det ingen ökning de efterföljande 2 och jag stannade på det mycket blygsamma resultatet 11.06 ungefär 4 meter kortare än vad jag stötte som 14 åring (lite pinsamt). Jag deppade lite men insåg att det bara var en gren kvar innan lunch. Peppade mig själv lite och gick till 100 meters starten.

100 meter
Jag har aldrig varit riktigt snabb, men aldrig heller riktigt långsam. Men idag var jag riiiiiiiiiiiktigt långsam, och att mitt heat var det enda med motvind hjälpte inte. Jag börja med att vara typ 2 meter efter i starten sen gjorde jag allt för att komma i kapp min heatkompis Bosse vilket medförde att jag spände mig i hela kroppen och sprang långsammare och långsammare ju längre loppet pågick. Tillslut kom jag in på den otroligt värdelösa tiden av 15.20 sek en HEL sekund efter han som hade nästsämsta tid. På 100 meter är en sekund typ ett helt liv. Jag skämdes lite gick till omklädningsrummet och åt min pastasallad. I tankarna hade jag bara spjut, mest för att det var nästa gren.

Spjut
Min absoluta hatgren. Försökte som ung friidrottare att kasta spjut flera gånger med reultatet att spjutet vände sig i luften och gjorde nån sorts loop. Hade farhågorna att detta skulle hända igen och att alla skulle skratta åt mig och peka finger. Men döm om min förvåning när jag kastade mitt första kast. Det flög fint och rakt i luften och stappade fint i marken. Blev lite nöjd med mig själv och kände "fan vad bra jag är". Dock upptäckte bjag snabbt att jag inte kastade så långt. Mitt stora problem var att jag tog väldigt lång ansats (sett att de gör det på tv), men när jag väl kom fram till övertrampsmärket så stannade jag helt och kastade i rpncip stillastående. Detta medför att spjutet inte flyger så lång och landar som för mig på dryga 24 meter. Iof ett helt okej resultat eftersom jag slog mitt gamla pers med två meter (det gamla rekordet satte jag när jag var 13 år). Nu var iaf spjutet avklarat och dagens sista gren var kvar, 800 METER.

800 meter
Som jag skrivit många gånger så dog mina ben efter första grenen. Detta blev inte bättre efter ytterligare 4 grenar vilket medförde att jag var HELT slut inför 800 meter. Min plan inför loppet var att komma levandes i mål. Det hjälpte inte heller att jag hade varit förkyld hela veckan (vet, förbannat dålig ursäkt). Men men loppet startade och jag hakade på de andra runt det första varvet, kändes inte bra i kroppen men min hjärna tänkte "häng bara på, dör du så dör du". Jag dog som tur inte men jag tappade extremt mycket på det andra varvet. De andra seglade iväg medan jag sprang i ett extremt låg tempo. Kändes som jag sprang i kvicksand eller något liknande. Var iof bara 13 sekunder efter segraren i mitt heat i mål men det kändes som en evighet. Väl i mål la jag mig ner på marken och kände hur jag bara ville ligga kvar där resten av dagen. Dock hägrade bastun och en kall öl. Detta peppade mig nog för att resa mig upp och bege mig till omklädningsrummet.

Bastun
Inte en gren i 6-kampen och det var lite tråkigt. Jag satt där och njöt medan mina muskler värkte. Varför är det alltid saker så roliga innan man börjat och så sköna när man är klar. IAa var bastun en höjdpunkt. Vi satt där inne och snackade om tävlingen, vad man kunnat gjort bättre vad man var nöjd med. Efter bastun begav vi oss hem till Benny (en arbetskamrat till mig) för att avnjuta lite pizza och nån extra öl. Väl hos Benny blev det rätt lugnt och jag åkte hem vid midnatt och somnade som ett litet barn (behöver jag nämna att jag hade extrem träningsvärk dan efter, nja jag hoppar nog över det).

Min placering i 6-kampen: 7:a av 8:a deltagande (skämmes på dig Henrik)

Detta mina kamrater och läsare var min lördag och min 6-kamp. Ha nu en bra dag och vecka så syns vi i Piteå under allhelgona.

Ha det bäst och skotta den snö som ingen annan vill skotta!

Tv landet

Jag hade inte tv under en vecka vilket var rätt skönt. Men nu när jag fått en ny tv (eller ska väl säga köpt) så har jag fått en hel hög kanaler med. Detta gör nu att jag kan spendera varje sekund av min lediga tid framför dumburken om jag vill. I mitt hus har jag comhem som operatör och nu när jag har beställt digital-tv av dem så har jag alla deras kanaler under första månaden och sedan får jag välja 8 favoriter. Många av kanalerna har man redan sett tidigare och uppskattar dem för det utbud som de ger en. Gillar framför allt canal + sport där jag nu kan kolla på Luleå Hockey.

Dock finns det andra mer annorlunda kanaler. Jag har bland annat God TV vilket är en kristen kanal. Fastnade på den kanalen under ett zappande en dag. Under det programmet jag såg samlade de in pengar till något (hann inte se vad). Dock avbröt de insamlingen med jämna mellanrum för att be en bön. Det som jag tyckte var mest facinerande var att det inte var vilken bön som helst utan denna bön pågick huuuuuuuuur länge som helst och då och då kom en kille in och snackade lite i tungor. Ungefär 15 min i bönen fick jag nog och bytte kanal. Tror inte God TV kommer tillhöra en av mina favoriter när jag sedan väljer tv-kanaler.

Har även nu tv400 vilket verkar vara en kanal som köper in alla sorters dokusåpor från hela världen. Medan jag åt middag en dag kollade jag ett program som hette "cheaters". Detta program gick ut på att man anmälde till programmet att man trodde att ens partner var otrogen, sen skuggade man partnern med tv-kameror och kollade vad han/hon höll på med. Lite underhållande var det ett tag tills jag upptäckte att de hade den mest töntiga programledaren av de alla. Vet inte nu vad han heter men hans röst och hela han skrek bara "jag är en tönt och kan inte få nått annat jobb så jag sysslar med detta innan jag hittar ett ritkigt jobb och blir känd". Hur som helst var det inte helt oväntat att det var mest white-trash människor som var med i detta program och att det ofta slutade med fight på slutet. Lite Jerry Springer på utflykt. Bästa med showen var iaf i slutet när en sårad tjej ska slå sin kille med en brinnande fakla och istället träffade programledaren, då jublade jag lite inombords.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som går på tv, men hittar jag något mer roligt (iaf enligt mig) så återkommer jag med det.

Tills dess lev väl och ät inte din grannes katt!




Programledaren för cheaters.

Huvudsta

Efter att ha bott i Huvusta i en vecka så tänkte jag skriva en liten plus och minus lista över stället

Plus.

Nära till t-banan
Nära till vatten och natur.
Nära till affär, pizzeria och jobbet.
Jag bor där.

Minus.

Lite mysko folk som bor där t.ex. data-mannen.
Ovanligt många som tar en öl söndag kl. 14.00 på den lokala pizzerian.
Inte allt för snyggt centrum (som dock ska renoveras)



En bild över jungfrudansen där jag bor.


Flytt

Vet att jag inte skrivit så mycket på senaste tiden. Detta har till stor del att göra med att jag nyligen flyttat och har haft fullt upp med det. Till råga på allt har jag inte haft internet hela tiden vilket även det har gjort skrivandet svårare.

Men nu har jag alltså flyttat och bor numera i en etta i Huvudsta som ligger några minuter i från Solna Centrum. Jag trivs fin fint där just nu trots att det fortfarande mycket som måste fixas till lägenheten innan jag är helt nöjd.

Flytten gick realtivt bra. Jag började flytta klockan 07.00 på lördagsmorgonen (efter en sen fredag). Jag packade lite då innan jag åkte iväg till Solna för att hämta upp den lastbil som jag bokat. Efter det började bärandet av prylar. Att man alltid blir så chockad varje gång man flyttar av allt skit som man äger. Hela flytten tog cirka fyra timmar. Snabbt och smidigt gick det faktiskt trots att jag var helt slut i kroppen efter allt bärande. Lilla plumpen var att min tv gick sönder. Men grät inte så mycket över det utan konstaterade bara att jag nu äntligen kan ta steget från tjock-tv till en platt och fin tv. Dock har jag nu fått klara mig utan tv några dagar, men har nästan varit skönt att inte ha en.

Lovar att lägga upp lite bilder på lägenheten när jag hittar tid till det så ni får njuta av min fina lägga (som ska bli finare)

RSS 2.0