Full vs Frysa

Har varit borta från bloggen ett tag nu. Till stor del eftersom inte så mycket spännande har hänt att rapportera om. Men nu har jag faktiskt nått att beraätta om. Denna händelse utspelade sig i lördags (19 jan), tillika min namnsdag.

Jag har alltid undrat varför alla klagat på att krogvakter är otrevliga med mera hela tiden. Fram till den dagen hade jag bara haft trevliga upplevelser av vakter. Kvällen började rätt sent eftersom jag och gänget jag umgicks med hade spenderat hela dagen på stan. En middag avnjöts och avslutades vid 21 tiden. Under middagen hade jag fått i mig ett glas vin. Eftersom vi ville gå ut var det rätt ont om tid om man vill komma in på några roligare ställen, så innan utgång han jag med att dricka en grogg och två små glas minttuu. Detta långt under det man brukar dricka på en förfest.

Väl inne i stan blåste det som fan och när vi kom fram till det ställe som vi skulle in på frös jag rätt bra. Som tur var inte kön lång och det gick relativt snabbt att komma längst fram. Jag stod ihop kurad för att hålla vinden borta och bevara den värme som jag hade i kroppen. Då kommer vakten ut och jag kollar upp från mitt ihopsjunkna läge och ställer den fråga jag ställer varje gång jag står i en kö "Är det skoj här inne ikväll?" Vakten ser på mig och svarar "Ja det är skoj men du kommer inte in för du är för full". Smått chockad reser jag mig upp ännu mer för att se om han skojjar. Det gör han dock inte. Vi diskuterar ett tag men jag märker snabbt att denna man går inte att snacka med (trots att jag förmodligen var en av de mer nyktra på stället och defenetivt nyktras i mitt sällskap). Jag stiger ur kön lite smått irriterad på vakten, men vad fan kan man göra. Då märker vakten att HEJ han går rakt och verkar inte vara så full. Detta tillsammans med mina polares protester får honom att ändra sig och släpper in mig.

Historien skulle varit slut här om det hade varit första gången något sådant har hänt. Första gången hände det inte mig utan min kollega Micke som i kön stod ihop kurad och försökte allt för att skydda sig för regnet. Vakten lutar sig då fram till mig och säger "Din kompis är för full. Han kommer inte in".

Så kontentan av detta är. I Sthlm kan du vara hur full som helst när du går på krogen för då kommer du in, men se fan till att inte frysa!!!!

Kommentarer
Postat av: Mikke

Ja, vakter är veka... men är inte ni också lite veka som inte klarar av kylan som riktiga norrlänningar?

2008-01-23 @ 23:38:13
URL: http://litotes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0